Gladheidsbestrijding 2015-2016


Tot en met maart 2016 is de winterdienst voor de gladheidsbestrijding van wegen van kracht. Dat betekent dat de gemeente gedurende die periode dag en nacht paraat staat om wegen en fietspaden sneeuwvrij te houden en de gladheid te bestrijden. Om de wegen op tijd vrij te hebben van ijs en
sneeuw wordt preventief gestrooid. De gemeente houdt bij sneeuwval en gladheid 4 vastgestelde strooiroutes sneeuw- en ijsvrij. Deze routes zijn van direct belang voor de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer. Op de overige wegen wordt niet gestrooid.

Om zelf gladde plekken af te strooien kunt u, als inwoner van de gemeente Voerendaal, elke vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur een emmer zout ophalen bij het gemeentedepot of gebruik maken van een van de verspreid in de gemeente geplaatste 'zoutkisten'. Daarnaast kunt u ook strooizout
verkrijgen bij de lokale middenstand of RD4-kringloopwinkels. Het strooirouteplan en het gladheidsbestrijdingsplan zijn te raadplegen op de leeskamer (spreekkamer 4) van het gemeentehuis of in te zien via de gemeentelijke website.

Meldingen over de gladheidsbestrijding kunt u doorgeven aan het klantcontactcentrum van de gemeente Voerendaal 045-5753399.

* Gladheidsbestrijding 2015-2016 def (z-w).pdfpdf(1,23 MB)