Badstrand Rockanje aantrekkelijk voor toeristen en inwoners


Afgelopen jaar heeft het badstrand van Rockanje een grote kwaliteitsimpuls gekregen. Verschillende nieuwe voorzieningen, zoals sport- en speeltoestellen, zijn onderdeel van de intensieve opknapbeurt van het badstrand bij de 1e en 2e Slag. In november zijn de investeringen in het badstrand
onderzocht. Zowel toeristen als bewoners zijn zeer tevreden met de verbeteringen in het strand- en duingebied en de horecavoorzieningen.

Voorzieningen

De bezoekers van het badstrand Rockanje zijn tevreden over de nieuwe sport- en speeltoestellen, toiletunits met openbare douches, boeienlijn en bebording. Verbeterpunt is onder andere de schoonmaak van de toiletten.

Parkeren

De omslag naar betaald parkeren via parkeerautomaten met mobiel parkeren is niet zonder kinderziektes verlopen, maar na de opstartperiode zijn de meeste problemen opgelost.

Bezoekers beoordelen de mogelijkheid om mobiel te parkeren positief evenals de parkeerbegeleiding. Belangrijk verbeterpunt is het aantal parkeerautomaten. Op drukke zomerdagen is het aantal parkeerautomaten niet voldoende. Ook kan de mobiele dekking op de parkeerplaatsen verbeterd worden.

"Voor de komende jaren gaan we aan de slag met de verbeterpunten. Samen met inwoners en bezoekers blijven we kijken hoe we ons badstrand zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken. Zij genieten van onze recreatieve voorzieningen en weten wat daarvoor nodig is. Daarom is het zo belangrijk dat
inwoners en bezoekers met ons meedenken", aldus wethouder Pamela Blok-van Werkhoven.

Geinteresseerd in het onderzoek `Waardering strand Rockanje'? Bekijk de resultaten.