Gooi vet en olie NIET in het riool!(21-12-2015)


Lees deze pagina voor

Het jaar loopt ten einde en het gezellig gourmetten en oliebollen bakken tijdens de feestdagen breekt aan. Hierbij komt veel vet en olie vrij.
Sommige mensen gooien na afloop vet en olie door de gootsteen of door het toilet. Deze stoffen kunnen ernstige verstoppingen veroorzaken in de huisaansluiting of in de gemeentelijke riolering en het veroorzaakt extra werk bij de waterzuivering.

Waar laat u gebruikt vet en olie

Giet afgekoeld (frituur)vet en -olie in een oude plastic fles en lever dit in.
Inleveren kan in Loppersum bij de Albert Heijn en in Middelstum bij de PLUS. U kunt dit afval ook kwijt in de Milieustraat in Usquert. Vet en olie wordt milieuvriendelijk verwerkt tot schone biobrandstof. Kijk voor meer inleverpunten op www.hergebruikfrituurvet.nl
Resten vet en olie verwijdert u voor het afwassen met keukenpapier uit de pan. Het keukenpapier kan vervolgens bij het huishoudelijk restafval.

Ik gooi geen troep in het riool

De gemeente wil de inwoners en bedrijven stimuleren om zorgvuldig om te gaan met het riool. Doel is het voorkomen van verstoppingen, vastlopen van rioolpompen en aantasting van rioolbuizen en putten. Maar verkeerd rioolgebruik is ook in veel opzichten belastend voor het milieu.
Met de slagzin "Ik gooi geen troep in het riool" proberen we iedereen op een positieve manier te laten inzien dat het riool geen afvalbak is en dat goed gebruik van het rioolstelsel van groot belang is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.riool.info .