Afval naar afvalbrengstation Veenderveld per 1 januari 2016


Per 1 januari 2016 sluit het afvalbrengstation in Ter Aar. U kunt vanaf die datum uw afval brengen naar het afvalbrengstation In Roelofarendsveen, Veenderveld 53. U kunt op het afvalbrengstation Veenderveld terecht voor het brengen van grofvuil en grof snoeiafval. Het afvalbrengstation is
bedoeld voor afvalstoffen die u niet kunt of mag meegeven met het huishoudelijk afval. De gemeente scheidt het grofvuil zoveel mogelijk. Dit is nodig voor een betere, milieuvriendelijke verwerking van het afval.

Gratis afval aanleveren

U kunt de volgende afvalstoffen gratis aanleveren: snoeiafval, hout A + B (hout A: onbehandeld, schoon hout en Hout B: geverfd, gelakt of verlijmd hout), puin, metaal, huishoudelijk plastic verpakkingsmateriaal, harde kunststoffen, papier, karton, gips, (vlak) glas, Bruin- en witgoed (alles
waar een stekker aan zit), klein chemische afval (incl. accu's, frituurvet, brandblussers en lampen), asbest, personenautobanden, dakbedekking (bitumen) en kleding.

Al het overig afval valt onder grof/restafval en daar moet u voor betalen. Het gaat hierbij om zaken als bankstel, matras, vloerbedekking, polyester (zoals surfplank) en hout C. De kosten bedragen in 2016: EUR 13,20 per m3.

Stromen die niet ingenomen worden op het afvalbrengstation zijn: Grond/ tuinaarde, gasflessen, trekkerbanden en bedrijfsafval.

Openingstijden

De openingstijden van het afvalbrengstation Veenderveld in Roelofarendsveen zijn:
Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur.
Zaterdag 9.00 tot 11.00 uur.

Op zaterdag kan het erg druk zijn, zeker nu het afvalbrengstation voor alle inwoners van Kaag en Braassem open is. Heeft u geen zin om lang te wachten? Kom dan op een doordeweekse dag, dan is het rustiger.