Volgend jaar een nieuwe ophaaldag afval?


Wanneer wordt uw container geleegd? Let op: mogelijk nieuwe ophaaldag!

Wanneer wordt uw container geleegd in 2016? Dit kunt u opzoeken op de digitale afvalkalender. Let goed op, want het kan zijn dat wij op een andere dag uw container legen dan u van ons gewend bent. In sommige gevallen komen wij nu bijvoorbeeld op maandag in plaats van dinsdag.

Waar vindt u de digitale afvalkalender?

De digitale afvalkalender vindt u via www.sudwestfryslan.nl of via de Sudwest-Fryslan-app. Op de kalender vindt u alle informatie over uw huishoudelijk afval.

De kalender werkt gemakkelijk: Toets uw postcode in en u ziet meteen wanneer u de restafvalcontainer of de GFT-container langs de weg moet zetten. Op de digitale afvalkalender vindt u ook hoe u uw afval moet scheiden.

Wilt u de afvalkalender 2016 op papier?

We bezorgen de afvalkalender niet meer huis-aan-huis. Heeft u uw afvalkalender liever op papier? Dan kunt u de kalender heel eenvoudig downloaden en afdrukken. Beschikt u niet over een computer of printer, dan kunt u misschien iemand uit de buurt of een familielid vragen om een kalender voor u
af te drukken.

Hoe kunt u de kalender downloaden?

Ga naar de digitale afvalkalender, vul postcode en huisnummer in. Klik vervolgens onderaan in het blauwe vlak op `Naar maandkalender'. Vervolgens klikt u rechtsboven op het grijze vlak Download kalender als PDF. Bij sommige tablets en mobiele telefoons verschijnt de tekst 'Naar maandkalender'
niet, dan kun u tikken op de blauwe rand. Daarna verschijnt (afhankelijk van uw merk tablet of telefoon) de grijze button jaarkalender pdf of rechtsboven of linksonder.

Geen hulp in de buurt?

Is er niemand in de buurt die u hiermee kan helpen? Neem dan contact met ons op via e-mail afvalkalender@sudwestfryslan.nl, per post naar Gemeente Sudwest-Fryslan, team Reiniging, Postbus 10.000, 8600 HA SNEEK, of telefonisch via 14 0515.