Veranderingen afvalinzameling


Veranderingen afvalinzameling

Vanaf 4 januari 2016 haalt REMONDIS in plaats van Sita het huisvuil/GFT op. Vanaf die datum worden de containers in Wijk Vrijdag niet meer op vrijdag geleegd maar op dinsdag. Dit betekent dat de eerste leging plaats vindt op dinsdag 5 januari 2016. Vanaf 2016 heet Wijk Vrijdag voortaan Wijk
Dinsdag.

Afvalcontainer anders aanbieden

REMONDIS heeft een andere manier om de containers te legen. Om dit voorspoedig te laten verlopen wordt iedereen verzocht om de container met de achterkant (handvatten) aan de weg te zetten.

Nieuwe eenmalige afvalpas

De afvalpas is vernieuwd. De afvalpas heeft nu de vorm van een creditcard en wordt eenmalig verstuurd. De nieuwe afvalpas is adresgebonden. Dit betekent dat de afvalpas bij verhuizing achter gelaten dient te worden in huis (bij voorkeur in de keukenla). De afvalpas is van hard kunststof zodat
deze heel wat jaren mee kan. Bij elk bezoek aan de milieuhal dient men deze mee te nemen. Bij verlies van de pas kan tegen een vergoeding van EUR 15,00 en op vertoon van legitimatie een nieuwe pas bij de gemeente aangevraagd worden.

Medio december ontvangt elk huishouden een brief met de nieuwe afvalpas. De gemeente heeft de afvalpassen van nieuwbouwwoningen apart gehouden, zodat deze op een later stadium aan de nieuwe inwoners overhandigd kan worden.