Leisurelands schenkt rode beuk aan gemeente Heumen


In verband met de naamswijziging van RGV (Recreatie Gemeenschap Veluwe) naar Leisurelands eerder dit jaar, heeft Leisurelands de gemeente Heumen een rode beuk cadeau gedaan.

De beste periode om de beuk te planten is het najaar. Op 17 december jl. is de boom geplant door burgemeester Mengde en Erik Droogh, directeur Leisurelands. De boom is een mooie drager voor het landschap en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

Rode beuk

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de uitgesproken samen met de gemeente Heumen dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin.
Het bruine blad blijft in de winter aan de boom. De boom is geplant bij de Gladiolenstraat in Malden.

Gemeente Heumen aandeelhouder

Vanwege de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling op 1 januari 2010 is het Algemeen Bestuur afgetreden en zijn de aandelen van RGV Holding (tegenwoordig Leisurelands B.V.) rechtstreeks in handen gekomen van de gemeenten. De gemeente Heumen is een van de 36 aandeelhouders.