Onderzoek naar alternatief bypass Klaaswaal


(17-12) Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 15 december zegde wethouder Hans Flieringa namens het college van burgemeester en wethouders toe om begin 2016 een onderzoek te starten naar de haalbaarheid en financiele gevolgen van een verkorte bypass, die loopt van de Rijksstraatweg naar de
Oud-Cromstrijensedijk Oostzijde.

Op de agenda van de gemeenteraad stond de randweg Klaaswaal waarvan het college adviseerde om deze niet aan te leggen gezien de grote financiele consequenties. Bij de behandeling van dit agendapunt nam de wethouder verkeer en vervoer eerst het woord om de raad te informeren over de toezegging.
"De ernst van de verkeerssituatie op de centrale as in Klaaswaal erkennen wij zeker. Vandaar dat niets doen geen optie is," aldus wethouder Flieringa.

De gemeenteraad was blij met deze toezegging. Het college rondt in het eerste kwartaal van 2016 het onderzoek naar de verkorte bypass af, die loopt vanaf de Rijksstraatweg (vanaf de komgrens) tot aan de Oud-Cromstrijensedijk OZ (t.h.v. de Vierde Moerweg). Deze verkorte bypass moet ook zorgen
voor een aansluiting op het industrieterrein.

Daarnaast blijft ook de toezegging staan om in 2016 op zoek te gaan naar financieringsmogelijkheden voor de randweg en de bypass en nu ook de verkorte bypass. Hiervoor intensiveert het college de gesprekken met de provincie en het waterschap en start zij gesprekken met private partijen.