Oud en nieuw veilig - helpt u mee?


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Om de komende jaarwisseling voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal afspraken gemaakt en maatregelen genomen. Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden en hoe u kunt helpen om de jaarwisseling goed en veilig te laten verlopen:

* Vuurwerk: Vanaf 29 december 2015 mag u pas in het bezit zijn van vuurwerk. Het is alleen toegestaan om vuurwerk af te steken op 31 december 2015 van 18:00 uur tot 1 januari 2016 02:00 uur. Het is verboden vuurwerk af te steken bij De Plantage, Het Catharina Gasthuis, begraafplaatsen en in
en om de fietstunnel onder de G.J. van den Boogerdweg en de voetgangerstunnel tussen de Kaaistraat en de Thoelaverweg in Brielle.
* Containers: Haal in de week voor de jaarwisseling uw container binnen of zorg ervoor dat deze niet zichtbaar is vanaf de straat en niet binnen handbereik staat van mogelijke vandalen;
* Afval: Houd afval en brandbaar materiaal uit het zicht van mogelijke vandalen;
* Vreugdevuren en brandstapels: Deze worden niet getolereerd evenals brandbare materialen op of aan de openbare weg die als risicovol worden beschouwd.
* Schoonmaken: Om te voorkomen dat de veegwagens schade oplopen, vragen wij u om het gebruikte glaswerk van de openbare weg te verwijderen. Denk hierbij aan de glazen flessen die worden gebruikt bij het afsteken van vuurpijlen.
* Melden: Ziet u dat er iets vernield wordt of illegaal vuurwerk afgestoken wordt, bel dan gelijk de politie via het alarmnummer 112. U kunt het ook aan de politie melden via 0900-8844 of anomiiem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Helpt u mee om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen?

Klik hier voor meer informatie over de afspraken en maatregelen rondom Oud en Nieuw.