Kroonringen in Cromstrijen


De Regionale Afval Dienst Hoeksche Waard monteert sinds deze week Kroonringen rondom diverse lichtmasten in gemeente Cromstrijen. Aan deze Kroonringen hangt u uw plastic afvalzakken om gevaarlijke situaties met losliggende afvalzakken te voorkomen.

Waar?

Medewerkers van de RAD bepalen zelf waar de Kroonringen gemonteerd worden. Bij het plaatsen houden zij rekening met de volgende punten:

* Verkeersveiligheid: de verzamelde zakken mogen geen verminderd zicht opleveren voor de verkeersdeelnemers;
* Gebruiksgemak: de Kroonringen komen op een voor de gebruikers bereikbare plaats te hangen;
* Inzamelveiligheid: de Kroonringen worden bij voorkeur aan een straatzijde gemonteerd, zodat bij het inzamelen van de zakken de beladers niet heen en weer de straat over moeten steken.

Daarnaast moet er uiteraard een lantaarnpaal beschikbaar zijn die geschikt is als clusterplaats. In sommige gevallen staan de lantaarnpalen op een erfscheiding. Die komen in principe niet in aanmerking als clusterplaats. Indien de bewoner van de desbetreffende aansluiting toch een Kroonring
wenst, zal de RAD deze (uitsluitend op verzoek) monteren.

Vragen

De RAD verwacht 18 december klaar te zijn met het monteren van de Kroonringen. Voor vragen of opmerkingen neemt u contact op met de RAD: info@RADHW.nl of telefonisch (0186) 572586.