Gezocht: 2,5 ha landbouwperceel


Hebt u een landbouwperceel dat u graag iets ophoogt? Dan is de gemeente op zoek naar u!

In het najaar van 2016 gaat de gemeente een aantal watergangen baggeren. De schone bagger kan goed toegepast worden om een landbouwperceel mee op te hogen. Wij zoeken hiervoor binnen de gemeente een perceel van ongeveer 2,5 hectare.

Hoe werkt het?

Eerst leggen we langs de rand van het perceel grondwallen aan. Dat doen we ongeveer eind september. Daarna brengen we in deze tijdelijke berging ongeveer een halve meter bagger aan. Natuurlijk brengen we alleen schone bagger aan. Alle watergangen zijn eerst bemonsterd om te kijken of de bagger
niet verontreinigd is. Bovendien zeven we de grove delen eruit (takken, fietsen en dergelijke). We kunnen niet voorkomen dat kleinere delen (tot ongeveer formaat baksteen) in de bagger blijven zitten.

De bagger heeft ongeveer twee jaar nodig om in te drogen. De vergoeding die u als huur voor het perceel ontvangt baseren we op die periode.

Hoelang gebruikt de gemeente het perceel?

De gemeente wil het perceel gebruiken vanaf 1 september 2016 tot ongeveer 1 april 2017. Daarna dragen we het weer over aan u, maar u kunt er dan nog weinig mee. Het eerste jaar moet het indrogen. Het tweede jaar is het terrein nog vrij ruig, maar kan het voor bepaalde doelstellingen al
gebruikt worden. Na het tweede jaar kunt het perceel weer geschikt maken voor het gebruik zoals u dat wilt.

Wat krijgt u van de gemeente?

De gemeente betaalt u eenmalig een vergoeding van 14.000 euro. Dat betalen we als huur voor het perceel, en als vergoeding voor het beheren en ontmantelen van het depot.

Tijdens het indrogen zult u het perceel immers een of enkele keren moeten klepelen. En natuurlijk moeten de grondwallen weer weggehaald worden.

Hebt u interesse?

Neem dan uiterlijk 6 januari contact op met de gemeente via t. 14 0344. Naast uw contactgegevens hebben we ook de kadastrale code van uw perceel nodig. Wilt u deze bij de hand houden als u belt?

Begin januari bekijkt de gemeente welke percelen geschikt zijn. Daarbij controleren we of het bestemmingsplan voor uw perceel de mogelijkheid biedt voor tijdelijke berging van bagger. Als dat goed is, dan beoordelen we of het perceel voor ons gunstig ligt.

Uiterlijk 15 januari neemt de gemeente contact met u op. Wij informeren u dan of we van uw perceel gebruik willen maken.