Nieuwe dienstregeling bus in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert


Op 13 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling voor de bus van start. In Cuijk, Grave en Mill worden allerlei verbeteringen doorgevoerd. Door het combineren van allerlei bestaande lijnen kan Arriva helaas de buurtbus tussen Grave, Cuijk en Boxmeer niet meer handhaven.

Lijn 91

De aankomst -en vertrektijden van lijn 91 in de middagspits zijn gewijzigd. Samen met de nieuwe lijn 92 rijdt lijn 91 nu de hele dag een halfuursdienst tussen Mill en Cuijk. Met de wijziging van de patroontijden komt Arriva ook tegemoet aan het verzoek om een latere rit van Cuijk richting Uden
aan de dienstregeling toe te voegen: het laatste vertrek uit Cuijk is in de nieuwe dienstregeling om 18.56 uur.

Lijn 92

Lijn 92 kent een geheel nieuwe, verbeterde opzet en verbindt in de nieuwe dienstregeling alle grote kernen in Noordoost-Brabant. Ten opzichte van vorig jaar is lijn 92 op een aantal punten flink uitgebreid. Tussen Grave en Cuijk zijn de kleine bussen in de daluren vervangen door grote bussen.
In de tweede plaatse is de route verlengd: vanaf `Cuijk, Station' rijdt lijn 92 door naar Gennep en Boxmeer - via de route van de huidige lijn 93 -, en vervolgens via Sint-Anthonis naar het busstation van Venray. Met deze verbetering hebben alle kernen een rechtstreekse verbinding met een
treinstation, het Maasziekenhuis en alle grote scholengemeenschappen (Stevensbeek, Sterckwijk en Cuijk).

Bovendien is deze lijnvoering geschikt om ook de aanstaande verplaatsing van het MBO-college uit Boxmeer naar Sterckwijk te faciliteren. Het Oorlogsmuseum in Overloon krijgt via de halte in Overloon een verbinding met het Station in Boxmeer. Bij het AZC in Overloon rijdt alleen nog een grote
bus, zodat de bewoners van het AZC altijd zonder overstap naar Boxmeer en Venray kunnen reizen.

Lijn 92 rijdt op werkdagen tussen ca. 6.15 en 19.30 een uurdienst. Tussen Mill en Cuijk rijdt de nieuwe lijn 92 samen met lijn 91 een halfuursdienst.

Lijn 93

Het lijnnummer 93 is komen te vervallen. Het traject Cuijk - Boxmeer (via Gennep) is onderdeel geworden van de nieuwe lijn 92.

Lijn 238

Lijn 238 is in de nieuwe dienstregeling opgeheven. Reizigers in Grave, Escharen en Cuijk kunnen reizen met lijn 92 of lijn 638. Reizigers op het traject tussen Grave/Escharen en Cuijk kunnen gebruik maken van lijn 638, die een aantal ritten per dag rijdt tussen Grave en het Merletcollege in
Cuijk.

Lijn 638

Als gevolg van de uitbreiding op lijn 92 rijdt lijn 638 enkel nog tussen de haltes `Grave, Busstation' en `Cuijk, Merletcollege'. Om de overstap van lijn 638 op lijn 92 richting Gennep en Boxmeer (en vice versa) te realiseren, vertrekken zowel de ochtendrit als de middagrit 3 minuten eerder.
Het vertrek uit Grave is in de nieuwe dienstregeling 7.59 uur, het vertrek vanaf de halte Merletcollege in Cuijk is 16.25 uur.

De nieuwe dienstregeling is op de te raadplegen op de website van Arriva. Ook de overzichtskaart van de buslijnen (Kaart OostBrabant) is daar te vinden.