Controle containers


We draaien een paar maanden met het nieuwe afval inzamelingssysteem VANG. Na een periode van wennen lijkt het gros van de bewoners het principe van Van Afval naar Grondstof aardig onder de knie te hebben. Toch merken we bij steekproeven dat nog niet iedereen zich de regels rond VANG eigen
heeft gemaakt. Verspreid over verschillende wijken heeft de handhaver van Waardlanden een kleine 100 containers, bedoeld voor plastic, metaal en drankkartons, afgekeurd. De containers bevatten teveel restafval. Waardlanden maakt een afgekeurde container niet leeg.

Is uw container afgekeurd en niet leeg gemaakt? Zorg dan zelf voor sortering van de inhoud. In de container met oranje sticker mag alleen plastic, metaal en drankkartons. Wanneer alle andere afvalsoorten er uit gehaald zijn, kunt u de container opnieuw aanbieden op de eerstvolgende inzameldag.

Papier kan in de container met het blauwe deksel, groente-, fruit en tuinafval mag in de groene en glas kan in de glasbakken die u verspreid over de stad terugvindt. Ook kleding kunt u in een aparte ondergrondse container kwijt. Wat overblijft na het scheiden aan huishoudelijk afval is
restafval. Dit kunt u kwijt in de ondergrondse restcontainer bij u in de buurt. Samen zorgen we zo voor een schoon Leerdam! Doet u mee?

Meer informatie over VANG en de verschillende afvalstromen vindt u op www.waardlanden.nl.