Dienstverlening Taxbus feestdagen, nieuwe tarieven 2016


Dienstverlening Taxbus feestdagen, nieuwe tarieven 2016

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd.

Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden. Daarnaast zijn de tarieven 2016 vastgesteld.

Reserveren Taxbusritten kerstdagen

Ook tijdens de drukke kerstdagen willen wij u natuurlijk het best mogelijke vervoer bieden. Wij adviseren u daarom om op tijd uw ritten voor de kerstdagen te reserveren. Onze vervoerders kunnen dan het beste inspelen op uw vervoervraag en alvast een passende ritplanning maken. Reserveert u
voor dinsdag 22 december 2015 / 16.00 uur, dan kunnen wij uw rit gegarandeerd op het gewenste tijdstip inboeken. Reserveert u later, dan is de kans groter dat u met vertraging te maken krijgt.

Dienstverlening jaarwisseling

Net zoals in het openbaar vervoer stopt het Taxbusvervoer op oudejaarsavond eerder dan normaal. De laatste reguliere Taxbusritten op 31 december 2015 starten om 22.15 uur. Voor onze rolstoelgebonden klanten maken wij een uitzondering. Zij kunnen op verzoek ook tijdens de nieuwjaarsnacht door
Taxbus worden vervoerd, omdat zij doorgaans geen alternatieve mogelijkheden hebben om het vervoer te regelen. Voor rolstoelritten tijdens de nieuwjaarsnacht gelden de volgende voorwaarden:

* De rit kan geboekt worden t/m maandag 28 december 2015 /16:00 uur via de reserveringslijn van Taxbus (0800-0234 795).
* De ophaaltijden liggen tussen 0.30 en 1.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat klanten niet helemaal op het gewenste tijdstip worden vervoerd.
* In de nieuwjaarsnacht kan per pashouder maximaal een (sociaal of medisch) begeleider meereizen.

Vaste ritten op feestdagen

Vaste ritten die op een officiele nationale feestdag vallen, worden uit de planning verwijderd. Klanten die hun vaste rit ook op 1e of 2e kerstdag of op Nieuwjaarsdag willen maken, dienen dit apart en tijdig door te geven.

Tarieven Taxbus 2016

Voor 2016 zijn de volgende klanttarieven vastgesteld:

* Wmo tarief: EUR 0,70 per zone
* Tarief voor extra meereizenden*: EUR 6,50 per zone
* Commercieel tarief**: EUR 8,85 per zone
* Toeslag aankomstgarantie: EUR 7,85

* Niet zijnde medische of sociaal begeleider, (maximaal 2) minderjarige kinderen of hulphond.

**Het commerciele tarief geldt vanaf de 6e zone en voor zones die buiten uw individuele vervoergebied vallen (niet van toepassing voor OV Helmond).