Afvalinzameling rond de feestdagen


Rond de jaarwisseling is de afvalinzameling aangepast. Ook gelden er regels voor wat u met kerstbomen of vuurwerkresten kunt doen.

Pmd-, rest- en gft-afval

Let op: in week 53 (28 december tot en met 3 januari) wordt er geen gft-afval ingezameld. In de kernen wordt dan pmd-afval ingezameld; in het buitengebied wordt restafval ingezameld. De eerstvolgende pmd-inzameling voor het buitenbied in 2016 is in week 2; en vervolgens week 6, 10, etc.

Zorg ervoor dat uw container voor 07.30 uur op de aanbiedplaats staat. Kijk voor de exacte inzameldagen voor uw adres op de afvalkalender op www.waardlanden.nl.

Papierinzameling

De papierinzamelingen van zaterdag 26 december en van vrijdag 1 januari worden verplaatst naar vrijdag 8 januari. Zorg ervoor dat uw container voor 07.30 uur op de aanbiedplaats staat.

Containers op donderdag 31 december geleegd? Haal ze direct van de aanbiedplaats weg

U wordt verzocht de minicontainers direct na het legen binnen te halen. Dit is om brand en vandalisme te voorkomen.

Textielcontainers rond de jaarwisseling

Om brand en vandalisme te voorkomen worden de verzamelcontainers voor textiel tijdelijk afgesloten rond de jaarwisseling. Zit de container op slot, plaats dan geen zakken naast de container.

Vuurwerkresten

Tijdens de jaarwisseling komt er ook in Leerdam veel vuurwerkafval vrij. De medewerkers van Waardlanden vragen u het afval dat overblijft na het afsteken van het vuurwerk zoveel mogelijk zelf op te ruimen. Het vuurwerkafval mag gewoon in de grijze container gegooid worden. Vuurwerkafval kunt u
ook naar een afvalbrengstation brengen.

Kerstbomen

Kerstbomen kunnen naar een van de afvalbrengstations worden gebracht. Wilt u bij het aanbieden van de kerstbomen letten op het volgende:

* De kerstboom alleen aanbieden zonder pot of emmer (houten kruis onder kerstboom is wel toegestaan);
* Er kan gratis gebruik worden gemaakt van een Waardlanden-aanhanger (informatie over reserveren aanhanger zie www.waardlanden.nl of bel (0183) 68 11 11.

Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations

De afvalbrengstations in Gorinchem, Groot-Ammers, en Leerdam zijn op donderdag 31 december om 15.00 uur gesloten. Op vrijdag 1 januari zijn de afvalbrengstations de gehele dag gesloten.

Het afvalbrengstation in Hardinxveld-Giessendam is wegens renovatie sinds 2 november tijdelijk gesloten.