Gemeente draagt bij aan project schoon kraanwater


Gemeente draagt bij aan project schoon kraanwater

Met het logo van de gemeente zijn onlangs flesjes drinkwater uitgereikt aan een basisschool in Gambia. Het is een van de activiteiten die de gemeente onderneemt als bijdrage voor het project `Join the Pipe'. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan schoon drinkwater overal ter wereld.

Het project `Join the Pipe' promoot het drinken van schoon kraanwater. Het doel is een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan, overal ter wereld.

De gemeente Harderwijk heeft nog meer activiteiten gedaan als bijdrage aan het project. Zo geeft beleidsadviseur Mahatma Geerdink jaarlijks gastlessen op het RSG Slingerbos over water. Het gaat daarbij om lessen in het kader van de schoolprofielkeuze en de Betadag. Verder waren brugklas
leerlingen van het CCNV te gast in de raadszaal in het kader van een leermodule "Wetenschap". De leerlingen hebben uitleg gehad over economische en maatschappelijke ontwikkelingen en rol van water daarbij.

Via dit initiatief staan in gemeente Harderwijk een aantal tappunten met drinkwater (op de Markt en aan het begin van de Watertorenweg). Deze tappunten zijn gesponsord door Vitens.