Jaarwisseling in zicht


Het eind van het jaar komt in zicht en daarbij ook de verkoop van vuurwerk. Hieronder leest u waar u het vuurwerk kunt kopen en wat daarbij verstandig is.

Wij vragen u legaal en betrouwbaar vuurwerk te kopen. Daarbij is het van belang dat het afsteken voorbereid wordt. Let er bijvoorbeeld ook goed op met wat voor vuurwerk uw kind thuiskomt. Voor informatie en tips kunt kijken op de website van de brandweer: www.brandweer.nl/jeugd/vuurwerk.

Verkoop vuurwerk

In de gemeente Heumen mag door drie bedrijven vuurwerk worden verkocht, dat zijn:

* Van Langen (Hoogstraat 16 te Overasselt)
* Tuinwereld (Broekkant 90 te Malden)
* Sanders tweewielers (Rijksweg 128 te Malden)

Vuurwerk is ook via webshops te bestellen. Dit zijn veelal buitenlandse websites die illegaal vuurwerk verkopen. De politie helpt postbedrijven met het onderscheppen van pakketen met illegaal vuurwerk erin. De besteller kan dan rekenen op een boete. Vuurwerk mag nooit per post thuis geleverd
worden, alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt.

Voorkom brand en vandalisme

Bouwplaatsen en leegstaande panden en schuren zijn kwetsbaar voor brand en vandalisme. Zorg er daarom voor de bouwplaatsen goed afgeschermd zijn en wanneer mogelijk dat sloopafval zoveel mogelijk afgevoerd is. Laat een lamp branden en in een leegstaande woning en zorg voor buitenverlichting.
Bovendien is het verstandig om schuren en bergingen goed af te sluiten.