Collectieve zorgverzekering minima vernieuwd


De collectieve zorgverzekering voor minima in Lingewaal wordt vanaf 1 januari 2016 uitgebreid met de mogelijkheid om het eigen risico mee te verzekeren. Ook gaat de inkomensgrens voor deelname omhoog naar 120% van de bijstandsnorm (dit was 110%).

Dankzij deze maatregel kunnen meer mensen met een laag inkomen gebruik maken van de voordelige collectieve zorgverzekering.

Voordelen

Meeverzekeren van het Eigen Risico kan aanzienlijke kosten besparen voor mensen die veel zorg nodig hebben. De collectieve zorgverzekering biedt verschillende andere voordelen, zoals een extra lage premie en een uitgebreid verzekeringspakket met ruime vergoedingen voor brillen, fysiotherapeut
en de tandarts. Daarnaast speelt de medische achtergrond geen rol bij de aanmelding en gaan rekeningen rechtstreeks naar VGZ.

Aanvragen

Mensen die gebruik willen maken van de verzekering moeten zich uiterlijk 31 december 2015 aanmelden bij de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD) via www.rsdav.nl. Er is keuze uit twee gemeentepakketten: Basisverzekering + pakket compleet of
Basisverzekering + pakket compleet + EUR 0 eigen risico.