Duidelijk Cuijk! Uw gemeente gaat voor duidelijke taal


Heeft u wel eens een brief van de gemeente Cuijk ontvangen die u niet begreep? Of een artikel gelezen dat voor u onduidelijk was? Laat het ons dan weten!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen onze berichten begrijpt. Daarom horen we graag uw mening over onze schriftelijke communicatie. Met schriftelijke communicatie bedoelen we niet alleen onze brieven, maar ook bijvoorbeeld artikelen op de gemeentepagina in De Maasdriehoek, teksten op onze
website en informatie in folders en brochures.

Hoe kunt u uw mening geven?

U kunt op vier verschillende manieren uw mening geven over onze schriftelijke communicatie:

* Via het digitale reactieformulier

* Via het reactieformulier kunt u uw mening geven over bijvoorbeeld een brief, een e-mail of een tekst die u op onze website of in de wekelijkse gemeenterubriek in De Maasdriehoek heeft gelezen.

* Via de antwoordkaart

* Bij veel uitgaande brieven van de gemeente zit de komende periode een antwoordkaart. Op deze antwoordkaart kunt u aangeven of u de brief duidelijk en begrijpelijk vindt, en of u nog tips voor ons heeft. De antwoordkaart kunt u (gratis) naar ons terugsturen of afgeven bij de receptie
in het gemeentehuis.

* Bij de receptie/per post

* Geef de door u ontvangen brief (of een kopie daarvan) met uw opmerkingen af bij de receptie van het gemeentehuis of stuur deze per post aan ons terug (zonder postzegel): De gemeente, Afdeling Publiek, t.a.v. Petra Vermeulen, Antwoordnummer 10018, 5360 VB Grave.

* Via e-mail:

* Laat ons via petra.vermeulen@cgm.nl weten welke opmerkingen of tips u heeft. Hebben deze betrekking op een specifieke brief; noteer dan ook het zaaknummer dat op de brief staat vermeld. U mag natuurlijk ook kopie van de betreffende brief als bijlage meesturen.

Wat doen we met uw reactie?

Wij gebruiken uw opmerkingen en verbeterpunten anoniem. Met de uitkomsten willen wij onze schriftelijke communicatie verder verbeteren. We lezen natuurlijk ook graag uw positieve reactie op een brief of bericht. Alvast hartelijk dank voor uw moeite!