Voor iedereen een gezellig Oud en Nieuw


Voor iedereen een gezellig Oud en Nieuw

Ter voorbereiding op de jaarwisseling werkt de gemeente Ooststellingwerf nauw samen met politie en brandweer. Wij willen er voor zorgen dat het jaar op een veilige en gezellige manier start. Samen met u willen wij er een gezellige jaarwisseling van maken. Helpt u mee?

Carbidschieten

Op oudejaarsdag worden traditiegetrouw de melkbussen weer uit de schuur gehaald om er eens flink op los te knallen. Carbidschieten is leuk, maar de veiligheid is ook erg belangrijk. Houd dus rekening met de volgende voorwaarden:

* Er moet gebruik worden gemaakt van een melkbus en/of dergelijk voorwerp met een maximale inhoud van 50 liter.
* Carbidschieten mag van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
* De plaats vanwaar geschoten wordt, moet minstens op een afstand van 75 meter van de woonbebouwing zijn en op minstens 300 meter afstand van een gebouw waar dieren gehouden worden.

Twijfelt u over de mogelijke locatie voor het carbidschieten? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0516.

Vuurwerk

Ter gelegenheid van de jaarwisseling is het in de gemeente Ooststellingwerf toegestaan (goedgekeurd) vuurwerk af te steken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Vreugdevuren

Tijdens de jaarwisseling wordt er vaak op de hoek van de straat een vuurtje gestookt. Het is niet toegestaan om een vuurtje te stoken in de open lucht op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening 2014. Terrashaarden en vuurkorven mogen wel, zolang er geen afvalstoffen worden verbrand.

Sluitingstijden jaarwisseling

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft 2014 de burgemeester van Ooststellingwerf besloten om de sluitingstijden tijdens de jaarwisseling tot 05.00 uur te verruimen. Dit besluit houdt in dat de horecaondernemers tot het bovengenoemde tijdstip hun bedrijf geopend mogen houden.
Horecabedrijven moeten zich houden aan de voorschriften van het Activiteitenbesluit. De geluidsnormen genoemd in dit besluit zijn ook met Oud en Nieuw van toepassing. De kans bestaat dat er geluidsmetingen worden verricht.

Overlast?

We werken met z'n allen samen aan een fijne jaarwisseling en hopen dat deze rustig verloopt. Mocht u overlast of vernielingen aan eigendommen constateren dan kunt u deze melden via het algemene nummer 14 0516 of bij de politie.