Start inzameling drankkartons en metalen per 1 januari


afval

De gemeente start vanaf januari met het inzamelen van blik(jes) en drankkartons. Daarmee wordt het hergebruik van bepaalde materialen gestimuleerd. Zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig in de productie van materialen waardoor natuurlijke grondstoffen bespaart blijven. Op dit moment
verdwijnen er nog te veel herbruikbare materialen in het restafval. Restafval wordt helaas verbrand en kan niet meer gerecycled worden. Door samen met ons in te zamelen kunt uw restafval aanzienlijk verminderen!

Hoe wordt er ingezameld?

U kent ze vast: de doorzichtige zakken voor het plastic afval. In dezelfde zak mag u vanaf januari ook de drankkartons en blik(jes) verzamelen. De nieuwe zakken zijn iets dikker dan de oude zakken, maar u kunt de oude zakken gebruiken tot deze op zijn. De afvalzakken kunt u gratis afhalen bij
de volgende afhaalpunten:

* PLUS supermarkt te Gulpen
* Spar supermarkt te Wijlre
* Supermarkt Starmans te Eys
* Attent Van Houtem te Mechelen
* Bakkerij Meessen te Partij
* Spar supermarkt te Epen
* Bakkerij Vermeeren te Slenaken
* Winkel Huls-Broers te Reijmerstok

Wanneer worden de afvalzakken opgehaald?

1 keer per maand worden de zakken opgehaald. Deze kunt u tijdens de inzameldagen aan straat zetten. De inzameldagen voor 2016 staan in het afvaloverzicht 2016 welke u onlangs samen met de evenementengids heeft ontvangen.

Wat mag in de zak?

1. Plastic: plastic flessen, flacons, bekers, kuipjes, plastic tubes, potjes, deksels, zakken en folies.

2. Metaal: metaalhoudende verpakkingen zoals frisdrankblikjes, blikjes van honden- en kattenvoer, soep- en groenteblikken, metalen deksels, tubes en doppen, aluminium schaaltjes en bakjes.

3. Drankkartons: pakken voor sap en zuivel zoals melk, yoghurt, vla, e.d., drinkpakjes en bekers voor ijs of milkshake. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg.

Tips

Zorg dat scherpe randen naar binnen gevouwen zijn en dat drankkartons zijn opgevouwen. U kunt de plastic zak het beste voor driekwart vullen om het scheuren van de zak te voorkomen.