Blik en drankkartons samen met plastic in dezelfde zak!


Blik en drankkartons samen met plastic in dezelfde zak!

Vanaf 1 januari 2016 mogen metalen verpakkingen (zoals blik en aluminiumfolie) en drankkartons bij het plastic afval. We noemen het afval vanaf dan PMD-afval. PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metaal verpakkingen en Drankkartons.

Dit betekent dat u nog meer kunt besparen op uw afvalkosten, u hoeft hierdoor namelijk minder vaak restafval aan te bieden. Het aanbieden van PMD-afval is gratis. Voortaan kunt u naast alle plastic tassen, flessen, potjes, enzovoorts dus ook lege melk- en zuivelpakken, blikjes frisdrank,
scheerschuim- en haarlakbussen, siroopflessen, sappakken en conservenblikken via het PMD-afval gratis aanbieden.

PMD-afval wordt na inzameling gescheiden en door gespecialiseerde bedrijven gerecycled. Zo worden kostbare en schaarse grondstoffen behouden en kunnen er weer nieuwe verpakkingen of producten van worden gemaakt.

PMD-afval wordt in 2016 eens per 4 weken door Rd4 ingezameld in de gemeente Brunssum en Onderbanken. Op de Rd4-afvalwijzer 2016, welke medio december bij alle huishoudens wordt bezorgd, staan de inzameldagen vermeld. De inzameldagen zijn ook te zien via de Rd4-afvalapp (voor Android en Apple
gebruikers) of de digitale Rd4-afvalkalender www.rd4.nl/afvalkalender >>.

U kunt voor het aanbieden van PMD-afval gebruik blijven maken van de plastic heroeszakken. In de loop van 2016 worden deze vervangen door PMD-zakken, die alleen qua opdruk zullen verschillen van de plastic heroeszak.

Indien u vragen heeft over de inzameling van PMD-afval kijk dan eens op www.rd4.nl/pmd >>. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van wat wel en niet in de PMD-zak mag. U kunt met uw vragen ook terecht bij het Rd4-servicepunt via info@rd4.nl of via (045) 543 71 00.