Vuurwerk afsteken in de gemeente Onderbanken, waar en wanneer mag dat?


Vuurwerk afsteken in de gemeente Onderbanken, waar en wanneer mag dat?

Waar en wanneer?

Het is tussen 31 december van 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur toegestaan om vuurwerk af te steken, uitsluitend binnen de kernen. Het buiten deze tijden bezigen van vuurwerk is verboden en kan worden gestraft met een taakstraf (Halt-verwijzing), geldboete of hechtenis.

Vuurwerkverbod buiten de kernen!

Ook is het verboden om vuurwerk te bezigen buiten de woonkernen. Diegene die buiten de woonkern vuurwerk afsteekt is dus ook strafbaar.

Minimumleeftijd vuurwerk afsteken

Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd iemand moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd, 12, 16 of 18 jaar, hangt af van het soort vuurwerk.

Verscherpt toezicht en handhaven

Tot en met de jaarwisseling zal de politie en de gemeente verscherpt toezicht houden op de minimum leeftijd, op illegaal vuurwerk, op de afsteektijden en op het vuurwerkverbod dat buiten de kernen geldt.

Nadere informatie/preventietips

Nadere informatie kunt u vinden op de websites www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk >> of www.veiligheid.nl/vuurwerk >>. Ook kunt u contact opnemen met bureau Algemene en Juridische Zaken onder telefoonnummer 045-5278721.

Tot slot, houdt u alstublieft rekening met (huis)dieren en ruim het vuurwerkafval op!

Het college van burgemeester en wethouders doet een beroep op u om veilig en verantwoord met vuurwerk om te gaan!