Militaire oefeningen


Binnen de gemeente Kapelle wordt op 5 januari 2016 een militaire oefening gehouden. De oefening wordt gehouden in het kader van de algemene militaire opleiding van de Koninklijke Luchtmacht.

Aan de oefening nemen 100 personen deel, de oefening wordt logistiek ondersteund door drie militaire wielvoertuigen. Er wordt geen gebruikgemaakt van (oefen)munitie. De troepen staan onder leiding van de Commandant Koninklijke Militaire School Luchtmacht uit Woensdrecht.

Ook vindt er een oefening plaats in de periode van 6 en 7 januari 2016. Deze oefening wordt gehouden in het kader van het trainen van militairen van de luchtmobiele Brigade. Praktisch gezien houdt dit in dat er een luchtmobiele aanval gedaan zal worden op een civiel object in de gemeente
Veere. Aansluitend zal er een verplaatsing plaatsvinden over bestaande wegen en paden, hierbij zal het overige verkeer geen hinder ondervinden.

Aan deze oefening nemen 25 personen deel en vier wielvoertuigen. Er wordt gebruikgemaakt van (oefen)munitie. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 11 Lucht Mobiele Brigade uit Schaarsbergen.