Uitnodiging podiumbijeenkomst Landgoed Nabbegat


Op donderdag 7 januari 2016 vindt een podiumbijeenkomst plaats over de ontwikkeling van Landgoed Nabbegat in Zeeland. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de trouwkamer van het gemeentehuis in Zeeland en start om 19.30 uur.

Wat is Landgoed Nabbegat?

Landgoed Nabbegat betreft de ontwikkeling van een nieuw landgoed ter hoogte van de bebouwingslinten Zevenhuis en Nabbegat in Zeeland. In `ruil' voor de sanering van twee intensieve varkenshouderijen en de aanleg van circa 30 ha nieuwe natuur - agrarische grond wordt omgezet naar openbaar
toegankelijk natuurgebied - worden in het landgoed een grondgebonden schapenhouderij, 6 burgerwoningen en een woonzorgcomplex ingepast.

Wat is een podiumbijeenkomst?

Podiumbijeenkomsten zijn onder andere bedoeld om raadsleden en burgers van Landerd vroegtijdig te informeren en te betrekken bij onderwerpen waarover nog niet op hele korte termijn een raadsbesluit genomen wordt.

Waarom vindt deze podiumbijeenkomst plaats?

Het doel van deze podiumbijeenkomst is tweeledig. Eerder, op 10 maart 2015, heeft een informatiebijeenkomst over Landgoed Nabbegat plaatsgevonden in het Witte Huis in Zeeland. Tijdens deze bijeenkomst zijn door aanwezigen vragen gesteld die onbeantwoord zijn gebleven. De gemeente en
initiatiefnemer willen deze podiumbijeenkomst gebruiken om de beoogde ontwikkeling toe te lichten vanuit een bredere invalshoek, zodat eerdere vragen en opmerkingen nu beter belicht worden.

Het voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Nabbegat heeft vanaf 2 februari 2015 6 weken voor inspraak ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn enkele inspraakreacties ingediend. In nauw overleg met de gemeente en insprekers heeft initiatiefnemer een aantal zaken in zijn plannen aangepast.
Ook hier wordt tijdens de podiumbijeenkomst nadrukkelijk aandacht aan besteed.

Wat gebeurt er na de podiumbijeenkomst?

Na de podiumbijeenkomst worden de aanpassingen aan het plan verwerkt en geborgd in een ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting ligt dit bestemmingsplan vanaf eind maart tot half mei 2016 ter inzage voor het indienen van zienswijzen. Behandeling en vaststelling van het bestemmingsplan door de
gemeenteraad is voorzien in september 2016.

Waar kunt u met vragen terecht?

Voor een toelichting of vragen over de landgoedontwikkeling of de podiumbijeenkomst kunt u contact opnemen met de heer R. Peters (telefoonnummer 0486-458152 of e-mail roel.peters@landerd.nl).

* twitter
* facebook