Afvalinzameling rond de feestdagen


Home > Actueel > Nieuws > Afvalinzameling rond de feestdagen

Rondom de feestdagen wijzigt er het een en ander bij de afvalinzameling.

Papierinzameling

De papierinzameling van zaterdag 26 december in Noordeloos wordt verplaatst naar woensdag 30 december. De papierinzameling van vrijdag 1 januari in Giessenburg wordt vervroegd naar woensdag 30 december. Zorg ervoor dat uw container voor 18 uur op de aanbiedplaats staat.

Pmd-, rest- en gft-afval

Let op: in week 53 (28 december t/m 3 januari) wordt er geen gft-afval ingezameld. In de kernen wordt dan pmd-afval ingezameld; in het buitengebied wordt restafval ingezameld. De eerstvolgende pmd-inzameling voor het buitengebied in 2016 is in week 2; en vervolgens week 6, 10, etc. Kijk voor
de exacte inzameldagen voor uw adres op de afvalkalender op www.waardlanden.nl

Containers op donderdag 31 december geleegd? Haal ze direct van de aanbiedplaats weg

U wordt verzocht de minicontainers direct na het legen binnen te halen. Dit is om brand en vandalisme te voorkomen.

Textielcontainers rond de jaarwisseling

Om brand en vandalisme te voorkomen worden de verzamelcontainers voor textiel tijdelijk afgesloten rond de jaarwisseling. Zit de container op slot, plaats dan geen zakken naast de container.

Vuurwerkresten

Tijdens de jaarwisseling komt er ook in Giessenlanden vuurwerkafval vrij. De medewerkers van Waardlanden vragen u het afval dat overblijft na het afsteken van het vuurwerk zoveel mogelijk zelf op te ruimen. Het vuurwerkafval mag gewoon in de grijze container gegooid worden. Vuurwerkafval kunt
u ook naar een afvalbrengstation brengen.

Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations

De afvalbrengstations in Gorinchem, Groot-Ammers, en Leerdam zijn op donderdag 31 december om 15.00 uur gesloten. Op vrijdag 1 januari zijn de afvalbrengstations de gehele dag gesloten. Het afvalbrengstation in Hardinxveld-Giessendam is wegens renovatie sinds 2 november tijdelijk gesloten.