Verlengen parkeervergunning kan vanaf woensdag 23 december


Het is vanaf woensdag 23 december mogelijk de parkeervergunningen te verlengen. Verlengen kan thuis via het digitaal loket parkeren, of via het Klantcontactcentrum KCC) van de gemeente Harlingen.

Verlengen van uw parkeervergunning

Binnenkort ontvangt u een brief met daarin alle informatie om uw parkeervergunning te verlengen. Graag geven we nog enkele tips:

Digitaal loket parkeren

U kunt uw parkeervergunning in enkele klikken verlengen via het Digitaal loket parkeren op www.harlingen.nl/parkeren. Wanneer u inlogt op het digitaal loket parkeren, heeft u uw aangemaakte inloggegevens nodig. Uw gebruikersnaam is uw BSN nummer. Begint uw BSN nummer met een cijfer 0, laat
deze dan weg.

Uw wachtwoord heeft u zelf gekozen. Bent u uw wachtwoord kwijt? Dan kunt u een resetcode aanvragen via www.harlingen.nl/wachtwoordkwijt.

Werknemersvergunning verlengen

Wanneer u uw werknemersvergunning wilt verlengen, dan is het dit jaar niet nodig een werkgeversverklaring te uploaden.

Nieuwe vergunning aanvragen

Wilt u een nieuwe parkeervergunning aanvragen? Neem dan eerst contact op met het KCC van de gemeente. Bel naar 14 0517 of kom langs op het KCC aan de Voorstraat 35. Het KCC helpt u vervolgens graag verder.

Handhaving nieuwe parkeervergunning

De eerste week van het nieuwe jaar (tot en met 10 januari) heeft u nog de tijd om uw parkeervergunning te verlengen of aan te vragen voor 2016. Vanaf 11 januari zal weer worden gecontroleerd op de juiste en actuele vergunning voor de nieuwe gebieden.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verlengen van uw vergunning? Het KCC van de gemeente kan u helpen. Bel naar 14 0517 of kom langs op het KCC aan de Voorstraat 35.

Aangepaste openingstijden

Op donderdag 24 en 31 december is de gemeente telefonisch bereikbaar en geopend van 8.00 uur tot 12.30 uur, de middag- en avondopenstelling vervalt. De gemeente is verder gesloten op 1^e kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Nieuw parkeerbeleid

De gemeenteraad heeft ingestemd met een sterk eenvoudiger parkeerbeleid. Alle wijzigingen worden op dit moment in het vergunningensysteem verwerkt. Meer informatie over het nieuwe parkeerbeleid vindt u op www.harlingen.nl/parkeren.