Onderzoek wensen en behoeften zorgvrijwilligers


Gemeenten hebben vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning de verantwoordelijkheid gekregen voor het ondersteunen van vrijwilligers.

Daarnaast is vrijwilligerswerk een van de speerpunten in 2015 die wij als gemeente hebben aangewezen. Daarom wil onze gemeente graag weten hoe vrijwilligers het vrijwilligerswerk ervaren, of zij behoefte hebben aan ondersteuning en of zij tevreden zijn over de eventuele ondersteuning.

Via een aantal zorgorganisaties die zijn gevestigd in onze gemeente hebben wij de zorgvrijwilligers een vragenlijst toegestuurd. Bent u ook zorgvrijwilliger en u heeft geen vragenlijst ontvangen, bel dan met het Klant Contact Centrum van onze gemeente tijdens kantooruren, telefoonnummer

14 043. U kunt daar een vragenlijst aanvragen. U kunt het onderzoek ook via internet invullen. Dan ontvangt u een inlogcode.

Eind december verwachten wij de resultaten van het onderzoek. De resultaten zullen bekend worden gemaakt via onze gemeentelijke website, www.valkenburg.nl en via de website van onze vrijwilligerscentrale www.vrijwilligerswerkvalkenburg.nl