Verbod vreugdevuur oudejaarsnacht


Zoals iedere andere dag van het jaar, is het tijdens de komende oudejaarsnacht in de gehele gemeente Zoeterwoude verboden om in de buitenlucht vuur te stoken. Dit betekent dat er tijdens de komende oudejaarsnacht geen vreugdevuren mogen worden ontstoken.

De politie zal daar tegen optreden. Eventuele schade aan o.a. het wegdek zal op de daders worden verhaald. Het kan hier gaan om schadebedragen die kunnen oplopen tot duizenden euro's.

Ontheffing

Vreugdevuren zijn alleen mogelijk indien er een ontheffing is aangevraagd bij burgemeester en wethouders van de gemeente Zoeterwoude en de Omgevingsdienst West-Holland.

Bij burgemeester en wethouders kan een ontheffing worden aangevraagd op grond van artikel 5:34 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De termijn voor het indienen van de aanvraag is bepaald in artikel 1:3 APV.

Bij de Omgevingsdienst West-Holland moet voor het vreugdevuur ontheffing van artikel 10.63 van de Wet milieubeheer (Wm) worden gevraagd. Voor informatie is de Omgevingsdienst bereikbaar onder nummer 071 4083100.

Alleen met een ontheffing van de gemeente en de Omgevingsdienst kan er sprake zijn van een legaal vreugdevuur