Documentaire kustversterking bij Petten op RTV-NH tijdens kerstvakan..


Aan de kust tussen Petten en Camperduin is het afgelopen jaar een gloednieuw stuk Noord-Holland aangelegd: de `Hondsbossche Duinen'. De provincie is gegroeid en tegenwoordig 400 voetbalvelden groter dan voorheen.

Dat is het prachtige resultaat van het kustversterkingsproject Kust op Kracht, een samenwerkingsproject van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en provincie Noord-Holland.

De Hondsbossche- en Pettemerzeewering tussen Camperduin en Petten, de laatste zwakke schakel van de Noordzeekust, is versterkt met 35 miljoen kuub zand. In juli vorig jaar werd begonnen met de strandsuppletie (filmpje op Youtube) bij de zeewering. Deze enorme transformatie van de kustregio is
op film vastgelegd door EMS (makers van `De Nieuwe Wildernis' en `Holland, natuur in de delta'). In een prachtige, 25 minuten durende publieksfilm volg je het hele proces en komen allerlei betrokken personen aan het woord.

De kustveiligheid is nu op orde. De provincie blijft de komende jaren werken aan de ruimtelijke kwaliteit van de kustregio (47 natuur- en recreatieprojecten), samen met natuurpartijen, lokale ondernemers en de gemeenten Schagen en Bergen.

De uitzenddata van de documentaire Kust op Kracht op RTV-NH zijn:

* 26-12-2015 om 17.10 uur
* 01-01-2016 om 17.10 uur
* 02-01-2015 om 21.00 uur