Schrijf u in voor wijkactie Vogelbuurt en Steendijkpolder


Foto van de WoonWijzerWagen

De WoonWijzerWagen stond zaterdag 12 december 2015 in de Vogelbuurt met informatie over energiebesparende maatregelen en de wijkactie. Veel mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid. Maar ook wie de WoonWijzerWagen gemist heeft, kan zich nog tot en met 31 december 2015 inschrijven voor de
wijkactie.

De WoonWijzerWinkel is de afgelopen weken de Vogelbuurt en de Steendijkpolder ingegaan om te kijken welke maatregelen interessant zijn voor woningeigenaren in deze wijken.

Samen inkopen betekent voordeel

Waarom een actie op wijkniveau? Binnen een wijk vertonen woningen vaak veel overeenkomsten. Dit betekent in het merendeel van de gevallen dat ook dezelfde energiebesparende maatregelen interessant zijn. En samen inkopen betekent voordeel.

Ruimte voor verbetering

Waarom nou deze wijken? Neem de Vogelbuurt: sinds 1965 worden er in Nederland eisen gesteld aan de energetische kwaliteit van de woningen. Toch werden de woningen naar de huidige maatstaven niet erg goed geisoleerd. En hoewel een deel van deze woningen in de loop der jaren energetisch
verbeterd is hier nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering.

Aangeboden maatregelen

Op basis van de gegevens van de wijken en aan de hand van een referentiewoning in beide wijken, biedt de WoonWijzerWinkel de volgende maatregelen aan:

* spouwmuurisolatie,
* glasverbetering,
* zonnepanelen en
* CV-ketel.

En voor wie er nog een stap verder wil wordt er ook een ventilatiewarmtepomp en decentrale WTW ventilatie aangeboden.

Woonwijzermaassluis.nl

Wie er deze winter warm en comfortabel wil bijzitten, gaat naar de website www.woonwijzermaassluis.nl. De WoonWijzerWinkel is het officiele regionale Energieloket van gemeenten in de regio Rijnmond.