Voorlichter omgaan met honden(29-12-2015)


RSS

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou!

Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt. Om kinderen te leren hoe ze veilig met honden kunnen omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij
aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het werk bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten.

Wat verwachten we van jou?

Goed omgaan met kinderen, plezier en een gedegen kennis van hondengedrag. Daarbij ben je bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving.

Wat verwachten we van jouw hond?

Minimaal 18 maanden, maximaal 8 jaar oud, gehoorzaamheidstraining, AVP, stressbestendig.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Nadine Goudsmit via telefoonnummer (020) 62 36 167 of e-mailadres snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl.

Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt zowel vrijwilligers aan een geschikte vrijwilligersplek als organisaties met het vervullen van vacatures door middel van de website www.klikmaasgouw.nl. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

Bezoekadres: Gemeentehuis, Markt 36 Maasbracht
Telefoon: (0475) 85 25 00
E-mail: info@klikmaasgouw.nl
Website: www.klikmaasgouw.nl
Facebook: facebook.com/klikmaasgouw
Spreekuur: dinsdag van 10.00-12.00 uur