Wethouder Pleijsier plant bijzondere bomen op de stadsboulevard


Foto van wethouder Pleijsier die een vormboom plant

Wethouder Kees Pleijsier heeft vrijdag 11 december 2015 een aantal bijzondere vormbomen geplant op de rotonde van Laan 1940-1945. Het gaat om platanen met een bocht (een swing) in de stam. Deze ongewone stam geeft de bomen een sierlijk uiterlijk en maakt de rotonde tot een groen kunstobject.

Half november zijn de werkzaamheden begonnen om Laan 1940-1945 aan te kleden als groene stadsboulevard met veel groen en 'kleur en fleur'.

140 nieuwe bomen

Nadat er vorig jaar 81 bomen zijn gekapt worden 140 nieuwe bomen geplant van een mooi en stevig formaat. Het gaat om meerstammige bomen en hoogstambomen waaronder krenteboompjes, haagbeuk, eik, kornoelje, sierkers, lijsterbes, mangolia en vele andere bijzondere soorten. De boomsoorten zijn
geselecteerd op bladkleur, bladvorm, bloeitijd, herfstverkleuring en of ze besdragend zijn zodat de stadsboulevard het gehele jaar een parkachtige sfeer ademt.

Foto van een deel van de toegepaste bollenmix

Bollen

De middenberm wordt voorzien van duizenden bollen die van januari tot juni voor veel kleur en fleur zorgen. De bollenmix bestaat uit narcissen, tulpen, camassia's en sieruien.

Rotondes

De twee rotondes krijgen allebei een eigen invulling met wintergroene beplanting en veel kleur in de zomermaanden. De rotonde bij de Mesdaglaan wordt voorzien van acht bijzondere vormbomen met een 'swing'.

Entree

De werkzaamheden die van de entree van Maassluis een echte 'groene' stadsboulevard maken, worden in week 51 afgerond.