Wethouder Pleijsier haalt nat pak


Foto van wethouder Kees Pleijsier samen met kinderen van VRB onder water

Wethouder Kees Pleijsier ging woensdag 25 november 2015 langs bij reddingsbrigade VRB Maassluis in zwembad Dol-fijn. Hij werd aangestoken door het enthousiasme van de instructeurs en snorkelende kinderen en besloot ter plekke, in pak, ook het water in te gaan.

Een snorkelset was snel gevonden en samen met de deelnemers verdween de wethouder onder water.

Kennismakingslessen

Zeer ervaren instructeurs van de reddingsbrigade bieden de kinderen van de basisscholen uit Maassluis, vijf kennismakingslessen snorkelen, perslucht duiken en reddend zwemmen aan, via het gemeentelijk sportproject Kies voor Sport.

Populair

Deze kennismakingslessen zijn zo populair onder de schooljeugd dat VRB Maassluis gemiddeld vier cursussen per schooljaar aanbiedt.

Kies voor Sport

Aan het gemeentelijk project Kies voor Sport doen vele Maassluise sportverenigingen mee, waardoor de kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen kennis kunnen maken met diverse sporten. Door hun deelname ervaren de kinderen hoe leuk het is om (gezamenlijk) te sporten.

Vele nieuwe leden

Het project heeft de afgelopen jaren al vele nieuwe leden opgeleverd voor de deelnemende verenigingen.

Informatie?

Voor informatie over het project Kies voor Sport kan contact worden opgenomen met Els de Jong, medewerkster sporten accommodatiezaken gemeente Maassluis. Via e-mailadres: e.de.jong@maassluis.nl of telefoonnummer (010) 593 1797.