NH Kwartaalblad: Kans op overstroming is nooit nul


30 december 2015 - Nieuwsartikel

In de nacht van 13 op 14 januari 1916 raast een zeer zware storm over Nederland. Opgezweept door de wind beukt de Zuiderzee onophoudelijk tegen de dijken, die verzwakt zijn door de regen die al dagen aaneengesloten valt.

Op vijftien plaatsen bezwijken de dijken en miljoenen liters water stromen het achterland in. Tientallen mensen verdrinken en een derde van de provincie staat maandenlang onder water.

De dames houden droge voeten dankzij de geimproviseerde loopbrug over de Nieuwe Gracht in Purmerend in 1916 (Foto: Noord-Hollands Archief)

De dames houden droge voeten dankzij de geimproviseerde loopbrug over de Nieuwe Gracht in Purmerend in 1916 (Foto: Noord-Hollands Archief)

Komend jaar wordt deze laatste grote overstroming op het vasteland van Noord-Holland herdacht. Het zojuist verschenen nieuwe N-H Kwartaalblad kijkt terug op deze watersnoodramp en schrijft over het maatwerk dat nodig is om de voeten van de Noord-Hollander ook in 2016 droog te houden.

Verder in dit nummer van het N-H Kwartaalblad onder meer:

* de achtergronden bij de samenwerking tussen provincie en gemeenten om knelpunten bij het openbaar vervoer in stedelijk gebied aan te pakken;
* de provincie Noord-Holland als eerste ISO-gecertificeerde wegbeheerder bij de overheid;
* het digitaal aanvragen van subsidie;
* de inspanningen van provincie, gemeenten en de detailhandelssector om het winkelaanbod zo vitaal, dynamisch en aantrekkelijk mogelijk te houden;
* het jaar 2015 in beeld gebracht
* en hoe de zelfrijdende auto in Silicon Valley leert van Noord-Hollandse verkeerslichten.

Online-versie N-H Kwartaalblad bekijken

Of meld u aan voor ontvangst van het gratis N-H Kwartaalblad via e-mail

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel