Leden stemmen in met cao Railinfra

De leden van FNV Bouw en Spoor in de Railinfra hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat van de cao Railinfra. Op de valreep van 2015 dus toch nog een nieuwe cao!

Stemming over het onderhandelingsresultaat

Van 9 tot en met 25 december 2015 konden de leden hun oordeel geven over het onderhandelingsresultaat. Omdat FNV Spoor en Railinfra van FNV Bouw per 2015 samen gegaan zijn in de FNV zijn de stemmen van de leden bij elkaar opgeteld om als een geheel de uitslag te bepalen. De leden in de Railinfra hebben in meerderheid ingestemd. De looptijd is van 08 - 2014 tot en met 07 - 2016.

Nieuwe cao is een feit

Ook de leden van de andere vakbonden in de Railinfra, HZC (Het Zwarte Corps) en CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Dat betekent dat de nieuwe cao Railinfra een feit is. De afgesproken loonsverhoging, de wijzigingen in het arbeidstijdenmanagement en wijziging in de roostervrije dagen voor Niet Uitvoerend Personeel (nup) gaan per periode 1 van 2016 in.

Roostervrije dagen voor nup

In de nieuwe cao is afgesproken dat de nup'pers 5 roostervrije dagen inleveren in ruil voor een extra loonsverhoging van 1,5%. nup'pers die hun 23 roostervrije dagen willen houden, moeten dit voor 15 januari 2016 doorgeven aan hun werkgever. Het is nog niet duidelijk welke stappen de nup'pers hiervoor moeten ondernemen. Houd dus de termijn en de informatie van werkgevers en vakbonden in de gaten.

Verwerking afspraken in nieuwe cao-tekst

De afspraken worden zo snel mogelijk in de cao tekst verwerkt, zodat de cao door werkgevers en vakbonden ondertekend kan worden. Werkgevers en vakbonden zullen op korte termijn werkafspraken maken over het traject van `modernisering' van de cao. Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Kaderleden en leden bedankt

Gedurende het lange en moeizame traject van onderhandelingen hebben onze kaderleden zich continu ingezet om tot een cao-resultaat te komen. De bijeenkomsten voor onze leden waren uitzonderlijk goed bezocht. Ook hebben we veel vragen en suggesties van onze leden binnen gekregen. Dit getuigt van een grote betrokkenheid van onze kaderleden en leden. Hartelijk dank hiervoor!