Museum van de 20e Eeuw scoort met Playmobil ruim 65.000 bezoekers

Museum van de 20e Eeuw scoort met Playmobil ruim 65.000 bezoekers

HOORN- Dankzij de succesvolle tentoonstelling over 40 jaar Playmobil heeft het Museum van de 20e Eeuw in 2015 ruim 65.000 bezoekers ontvangen. Woensdagmiddag passeerde de 65.000 bezoeker de museumkassa. Gemiddeld ontvangt het museum zo’n 40.000 bezoekers maar deze expositie, waar veel gezinnen op af kwamen, zorgde nu voor meer dan 50 % extra bezoek.

De drukste periode was de Herfstvakantie maar tijdens de Kerstvakantie was het voor de medewerkers ook aanpoten. Tussen de 500 en 950 bezoekers per dag leverde een mooie eindspurt op. Dat de bezoekers ook nog eens zeer tevreden waren, maakt directeur Hans Stuijfbergen tot een blij mens: “Het is voor onze organisatie met vooral vrijwilligers weer een mooie prestatie! Tijdens mijn toespraakje bij het Kerstbuffet vertelde ik onze medewerkers al dat we het als museum heel goed doen. Zo hebben we in vergelijking met andere musea van onze omvang hoge eigen inkomsten, relatief weinig subsidie en veel bezoek. Een Benchmark over 2014 onder 250 musea maakt dat wel duidelijk.”

Vier winnaars Playmobil-raadwedstrijd museum

Hoeveel Playmobil-figuurtjes zitten er in deze grote transparante Playmobil-piraat? Aan deze raadwedstrijd hebben vele duizenden bezoekers van het Museum van de 20e Eeuw meegedaan. En het was nog lastig want veel inzendingen waren verkeerd. Uit de vele uitzendingen zijn vier prijswinnaars gekozen en zij ontvangen één dezer dagen een mooie Playmobil doos thuis bezorgd! De vier prijswinnaars zijn Eva Plukkel uit Enkhuizen, Willemijn van Dijk uit Bennebroek, Victor van Piggelen uit Nijkerk en Lucas Garay uit Den Haag.