Het huishouden loopt als een trein


4 januari 2016

Het huishouden loopt als een trein

De workshop time management voor gezinnen is een schot in de roos. Wijkteam Noorderplassen en Zorggroep Almere organiseren de activiteit, die erop gericht is huishoudelijke taken effectiever uit te voeren. Een flinke tijdsbesparing!

[IMG]

De eerste workshop zat binnen drie dagen vol. De deelnemers houden zelf nog een terugkomavond. Voor de tweede bijeenkomst in januari 2016 is ook al een wachtlijst.

Scheelt tijd en is vaak net zo lekker
Het animo voor de bijeenkomst heeft opvoedadviseur Monique Nachbar van het wijkteam verrast. "Blijkbaar voorziet de workshop in een behoefte bij ouders." Via uitnodigingen op scholen en buitenschoolse opvang zijn de ouders door het wijkteam aangeschreven. Monique is initiatiefneemster van de
workshop en is vooral geraakt door het enthousiasme van de deelnemers. "Ze hebben tijdens de bijeenkomst echt hard gewerkt, waren heel enthousiast en zijn allemaal naar huis gegaan met een praktisch plan van aanpak. De volgende ochtend konden ze al aan de slag met bijvoorbeeld het koken van
een maaltijd voor twee dagen. Dat scheelt veel tijd en is vaak net zo lekker".

Praktische tips
Tijdens de workshop gaan de ouders zelf aan de slag, krijgen ze praktische tips en helpen ze elkaar. Het huishouden loopt na de workshop als een trein. Monique: "Het is een workshop waar ouders echt iets aan hebben en waarin het wijkteam graag in voorziet."