Congres 'Niet alles wat kan, hoeft'


dinsdag, 05 januari 2016

Congres 'Niet alles wat kan, hoeft' In de geneeskunde kan steeds meer. Diagnostiek wordt verfijnder, ingrepen minder belastend, medicijnen meer toegesneden op de persoon.

Maar meer en meer dringt ook het besef door dat niet alles wat kan, altijd in het belang is van de patient. Soms zijn medische behandelingen niet meer zinvol. Dan ontstaat zorg die niet passend is. Waarom gaat de geneeskunde dan toch vaak door? En belangrijker nog: hoe kunnen we dit voorkomen?
Een brede KNMG-stuurgroep publiceerde begin 2015 een rapport over de mechanismen achter niet-passende zorg en benoemde interventies die kunnen helpen om deze mechanismen te doorbreken. Dit rapport ontstond met medewerking van de Unie KBO.

Congres

Op vrijdag 19 februari 2016 belicht de KNMG op een afsluitend congres de resultaten van de activiteiten die naar aanleiding van het rapport zijn ontplooid. Hoe kijken patienten aan tegen de beslissingen waar zij voor staan? Hoe kom je tot gedeelde besluitvorming? Aan het woord komen onder
andere artsen, patienten, verpleegkundigen en Unie KBO directeur Manon Vanderkaa. Locatie Domus Medica te Utrecht. Kosten 75 euro.


Download hier het programma, voor inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier

Tweeten