Jong Ondernemen en Adecco bundelen krachten

Zaltbommel, 5 januari 2016 - Adecco Group Nederland en stichting Jong Ondernemen slaan de handen ineen. Adecco stelt mensen beschikbaar om Jong Ondernemen te helpen bij de professionalisering van de stichting. In samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs biedt Jong Ondernemen ondernemerschapsprogramma's aan voor de basis- en middelbare school, mbo, hbo en universiteit. Om goed te functioneren in de snel veranderende arbeidsmarkt is het noodzakelijk dat jongeren een ondernemende houding ontwikkelen. Zo kunnen ze op ontwikkelingen inspelen en hun talenten ontdekken.

Dit sluit goed aan bij het MVO-beleid van Adecco waarin talentontwikkeling een van de focusgebieden is. Bettina Wijker, director Specialties & MKB bij Adecco: "Jong Ondernemen wilde een slag maken in de professionalisering van hun vrijwilligersbestand. Wij hebben onze mensen en tijd beschikbaar gesteld om bijna 3000 vrijwilligers te bellen en te screenen."

De programma's van Jong Ondernemen worden vrijwillig begeleid door professionals uit het bedrijfsleven. Op het gebied van begeleiden zag Jong Ondernemen vele kansen en optimalisatiemogelijkheden. Het vrijwilligersbestand is inmiddels geoptimaliseerd met hulp van Adecco. Hierdoor zijn er meer gegevens beschikbaar van de begeleiders en kan Jong Ondernemen ze nog beter matchen met een team en/of klas. De kennis en inzet van de begeleiders wordt hierdoor beter benut en verbeterd de aansluiting met het onderwijs.

Door de samenwerking met Adecco worden de juiste vrijwilligers op de juiste manier ingezet. Joyce Rommelaar, eindchef Jong Ondernemen: "Ik ben trots op deze samenwerking. Adecco voegt echt iets toe aan ons DNA. Wij slaan een brug tussen de klas en het bedrijf door kennisoverdracht. Adecco helpt ons hierbij."

Jong Ondernemen en Adecco sluiten qua bedrijfsvoering goed op elkaar aan. Adecco werkt vanuit bepaalde values. De value Entrepreneurship spreekt in dit geval voor zich. Vanuit de value Responsibility investeerde Adecco tijd in vrijwilligerswerk en leverde op die manier een bijdrage aan de samenleving. Daarnaast is de value Team Spirit al tot uiting gebracht door met zo'n dertig mensen in een callcenter de vrijwilligers te bellen. De value Customer Focus is ook prima inzetbaar omdat het netwerk van Adecco geactiveerd wordt. Relaties van Adecco worden gemotiveerd om zich in te zetten voor Jong Ondernemen.

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing Services aan alle sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Young Professionals, IT, Engineering, Finance, en Technology. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 32.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

Over Jong Ondernemen

Jong Ondernemen is een stichting die vol enthousiasme en deskundigheid scholen al 25 jaar voorziet van praktische ondernemerschapsprogramma's. Jongeren leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Door de programma's van Jong Ondernemen sluit het onderwijs goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers. Iedereen is immers ondernemer van zijn eigen toekomst.