Herlancering overhemdenmerk SassoNero


Introductiecollectie online van start

Haarlem, 20160106 -- Het overhemdenmerk SassoNero is na enkele jaren afwezigheid weer terug op de Nederlandse markt. Onlangs is de geheel vernieuwde website online gegaan. SassoNero staat voor unieke, handgemaakte overhemden, met een typerende slim fit pasvorm.

SassoNero was met name bekend van de winkel in de negen straatjes van Amsterdam. Jarenlang werden hier deze overhemden met veel succes aan de man gebracht. Diverse bekende Nederlanders zijn gespot in de overhemden van dit merk.

In 2015 is SassoNero overgenomen en na een zorgvuldige voorbereiding opnieuw gelanceerd. In eerste instantie worden de overhemden uitsluitend online verkocht. De introductiecollectie bestaat uit drie modellen: Camicia Bianco, Azzurro en Blu Scuro.

Bij de herlancering is er voor gekozen om ook het logo te vervangen door een eigentijdse, maar zeker met een knipoog naar het verleden, modernere variant. Op de grens tussen Italië en Oostenrijk bevindt zich een berg die de naam Sasso Nero (‘zwarte steen’) met zich mee draagt. De berg is de basis van het nieuwe logo van SassoNero.

De overhemden worden stuk voor stuk volledig met de hand vervaardigd in het aloude atelier in Italië. De  bijzondere belijning aan de voorzijde, een unieke pasvorm  en enkele zwarte knopen refererend aan de naam zorgen voor een geheel eigen look. Dit alles met een stijlvolle uitstraling zodat de shirts zowel zakelijk als casual gedragen kunnen worden. De hoogwaardige stoffen komen eveneens uit Italië, er kan dus met recht gesproken worden van 100% made in Italy.