Zittingen op 6 januari


6 januari 2016 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

In verband met de weersomstandigheden gaan de strafzaken in Noord-Nederland, die gepland staan voor 12.00 uur niet door en zullen op een latere datum worden ingepland.

Om 22.30 uur gisteravond heeft het gerechtsbestuur samen met de leiding van de afdelingen opnieuw gesproken over de weersverwachtingen voor morgen (woensdag 6 januari) en de gevolgen daarvan voor de zittingen op onze locaties.

Besloten is dat de zittingen voor Privaatrecht en Bestuursrecht in beginsel doorgang vinden, zoals eerder is bericht. Hiervan zijn - zoals ook eerder aangegeven - uitgezonderd de ondertoezichtstellingszittingen (OTS) in Assen en Groningen. De OTS-zitting in Leeuwarden wordt later op de dag
gedaan. Alle betrokkenen zijn daarover geinformeerd. De zittingsrechters zullen in hun zaken moeten beslissen of een zaak kan worden behandeld of dat deze vanwege de afwezigheid van partijen toch moet worden aangehouden.

Strafzaken

Voor strafzaken is de situatie gewijzigd. Inmiddels is het verzoek van het OM binnengekomen om de politierechter- en meervoudige kamerzittingen van Strafrecht die gepland staan voor 12.00 uur aan te houden tot een latere datum en de raadkamerzittingen van Leeuwarden en Groningen uit te stellen
tot 12.00 uur. Het bestuur heeft besloten om daaraan gehoor te geven. De overige strafzittingen, die volgens planning beginnen op of na 12.00 uur, zullen gewoon doorgang vinden.

Weerssituatie

Mocht onverhoopt morgenochtend de weerssituatie dusdanig verslechterd zijn dat het KNMI wederom Code Rood afkondigt, dan zullen alsnog alle zittingen worden afgelast.

Deel dit op

*