Twee bewonersbijeenkomsten Rijksstraatweg


Twee bewonersbijeenkomsten Rijksstraatweg

De gemeente Hellevoetsluis wil de Rijksstraatweg veiliger maken. In november heeft het college van B&W een plan besproken dat een aantal ideeen bevat om dit te bewerkstelligen. Toen werd al aangekondigd dat er begin 2016 bewonersavonden georganiseerd zouden worden.

Van harte welkom

De Rijksstraatweg is een lange weg. We organiseren daarom twee bewonersavonden.

o Donderdag 21 januari: voor bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de Rijksstraatweg tussen de Amnesty Internationallaan en de Nelson Mandelalaan. Tijdens deze avond wordt alleen dit deel van de Rijksstraatweg besproken.

o Donderdag 11 februari: voor bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de Rijksstraatweg tussen de Nelson Mandelalaan en Nieuwenhoorn (tot aan de N57). Tijdens deze avond wordt alleen dit deel van de Rijksstraatweg besproken.

De avonden beginnen om 20.00 uur, in het gemeentehuis. U kunt zich aanmelden voor een van beide bijeenkomsten, door een e-mail te sturen naar gemeente@hellevoetsluis.nl, onder vermelding van `Bijeenkomst Rijksstraatweg', met de datum dat u komt, en het aantal personen waarmee u komt.



Wat doen we deze avonden?

We geven een korte presentatie over wat er in de notitie staat die het college van B&W heeft besproken over de Rijksstraatweg. De ideeen die in de notitie zijn opgenomen staan echter nog niet vast. Na de presentatie is er volop gelegenheid om met de gemeente van gedachten te wisselen over
welke maatregelen volgens u bijdragen aan een veiliger Rijksstraatweg.



Na de informatieavond

Na afloop van de avonden gaat de gemeente met de ingebrachte ideeen aan de slag. We kijken er verkeerskundig naar, en de ideeen worden ook getoetst op financiele haalbaarheid. Alle uitkomsten van deze twee avonden verwerken wij vervolgens in een concreet plan, dat we waarschijnlijk in
maart/april aan de bewoners kunnen presenteren. Daarna zal het plan voor besluitvorming naar het college van B&W en de gemeenteraad gaan.



Meer informatie

Wilt u voorafgaand aan deze avond de notitie lezen waarin de ideeen van de gemeente verwerkt zijn? Dat kan uiteraard. U kunt deze lezen op www.hellevoetsluis.nl (zoek op: notitie Rijksstraatweg).