Jumbo: Reorganisatie, outsourcing en sluiting kantoor Amersfoort.


Jumbo: Reorganisatie, outsourcing en sluiting kantoor Amersfoort.

Geplaatst op 06 januari 2016
[IMG]

Maandag 4 januari zijn wij pas op de hoogte gesteld van de verstrekkende plannen van de directie van Jumbo. Deze omvatten een reorganisatie met als hoofdpunten het vervallen van arbeidsplaatsen, het outsourcen van een aantal bedrijfsonderdelen, de sluiting van het kantoor Amersfoort en de
verhuizing van die werkzaamheden naar het nieuwe hoofdkantoor in Veghel. De genoemde redenen voor deze plannen zijn vooral van financiele en strategische aard.

Geen sociaal plan?

Onze aandacht gaat vooral naar wat dit alles voor de werknemers kan en zal gaan betekenen. In ieder geval is ons al duidelijk geworden dat de werkgever geen gebruik meer wil maken van het bestaande sociaal plan, dat geldt t/m 31 december 2016. Het is de opvatting van Jumbo dat deze maatregelen
geheel los staan van de integratie C1000. Zij wil ook geen afspraken maken met vakbonden over een nieuw sociaal plan. Blijkbaar ziet zij voor dit soort afspraken wel een rol voor de COR?

Hoe nu verder?

De Unie en de andere betrokken vakbonden hebben laten weten eerst de reacties van hun leden te willen ontvangen, alvorens hierover nader in overleg te gaan met de werkgever. Dit laatste staat nu gepland voor volgende week woensdag.

Wij vragen onze leden dus om de komende dagen naar ons te reageren met hun vragen, opmerkingen en suggesties. Dit bij voorkeur per e-mail . Vermeld daarbij wel even je naam, functie/afdeling, telefoonnummer en e-mailadres.

Delegatielid.

Wij zoeken dringend Unie-leden die ons bijvoorbeeld als delegatielid kunnen bijstaan in de komende besprekingen. Voor vragen of (het liefst) een aanmelding kan er telefonisch contact met ons worden opgenomen. Wij zijn bereikbaar op 06-52522045 (Ed Lecomte) en 06-52522010 (Gerard van der Lit).

Verder nog over de Cao Jumbo Logistiek.

Binnenkort wordt ook aanvang gemaakt met de besprekingen met de werkgever over de logistieke cao. Zeker gezien de hierboven genoemde ontwikkelingen zullen wij hier als De Unie `pas op de plaats' gaan maken en dus andere prioriteiten stellen. Wij gaan er vanuit dat de leden het hiermee eens
zijn? Zo niet, laat het ons direct weten.

Informatie:

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar Ed Lecomte of Gerard van der Lit Je kunt hen ook bellen op 06-52522045 (Ed Lecomte) en 06-52522010 (Gerard van der Lit).

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws