Wijziging aanvragen schuldhulpverlening per 1 januari 2016


* home
* nieuws

Schulden ontstaan meestal makkelijk en snel. Wacht niet te lang met het vragen om hulp. Tot 1 januari 2016 werd de schuldhulpverlening in Ouder-Amstel uitgevoerd door PLANgroep. De gemeente Ouder-Amstel heeft het contract met PLANgroep per 1 januari 2016 opgezegd. Vanaf 1 januari 2016 wordt
deze taak overgenomen door het Loket Werk Inkomen en Zorg van de gemeente Uithoorn.



Heeft u nu hulp van PLANgroep?

Dan verandert er voorlopig niets. PLANgroep informeert u persoonlijk op het moment dat uw dossier wordt overgedragen aan de gemeente Uithoorn. Tot die tijd blijft u in behandeling bij PLANgroep en loopt het contact met PLANgroep zoals u gewend bent.



Wilt u schuldhulpverlening aanvragen?

Op de website kiest u onder tab `Inwoners' voor de pagina `Familie, jeugd en gezin' en vervolgens `Schulden'. Daar vindt u het Meldingsformulier schuldhulpverlening openen en printen. Deze vult u in en stuurt deze aan de gemeente per post of per e-mail gemeente@ouder-amstel.nl.



Wilt u het meldingsformulier toegestuurd krijgen? Neemt u dan contact op met het klantservicepunt van de gemeente. Wilt u eerst een schuldhulpverlener spreken? Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 10.30 uur, u belt dan (020) 496 21 21.



Tijdens het aanmeldingsgesprek bespreekt u met de consulent uw financiele situatie (schulden, inkomsten en uitgaven). Tegelijk bespreekt u hoe een en ander heeft kunnen ontstaan, hoe u de kosten kunt besparen en hoe u eventueel voor aanvullend inkomen kunt zorgen.



Ondernemer of ex-ondernemer?

Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Zuidweg en Partners in Hilversum telefoon (035) 538 53 50 (bereikbaar van 09.00-12.00 uur / 13.00-14.00 uur). Een e-mail sturen met uw naam en telefoonnummer kan ook naar hilversum@zuidweg-partners.nl.