Bijzonder erfgoed in dorpshart Kerkwijk


Laatste update: 6 januari 2016.

Wist u dat er in Kerkwijk in het hart van het dorp bijzonder erfgoed ligt? Het gaat om een hoogwaterheuvel die stamt uit de 19e eeuw. Wij willen samen met inwoners van Kerkwijk bekijken hoe we de hoogwaterheuvel leefbaar, toegankelijk en zichtbaar kunnen maken.

Denkt u met ons mee tijdens de informatieavond? Deze vindt plaats op woensdag 13 januari van 20.00 tot 21.30 uur in het dorpshuis aan Achterstraat 4 in Kerkwijk.

Droge voeten

De hoogwatervluchtheuvel werd in de 19e eeuw gebruikt om droge voeten te houden. Hij ligt tegenover de kerk op de hoek van de Aalderwijksestraat en Hoogveldweg. Samen met de kerk vormt het een waardevol cultuurhistorisch geheel.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond vertelt landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen over de geschiedenis van dit soort heuvels. Projectleider Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland presenteert de resultaten van een onderzoek dat hij deed naar de cultuurhistorische,
landschappelijke en ecologische kwaliteiten van de Kerkwijkse vluchtheuvel. Kent u verhalen over de vluchtheuvel? Of heeft u een idee hoe de heuvel een impuls kan geven aan de leefomgeving? Dan zien wij u graag op de informatieavond.