Bouwarchief digitaal


Bouwarchief digitaal /

06 januari 2016 - Vanaf 11 januari kunnen bewoners en bedrijven zelf bouwtekeningen van Delftse gebouwen digitaal raadplegen. Bijna alle bouwvergunningen en bijlagen vanaf 1880 tot 1 oktober 2010 zijn gedigitaliseerd.

Archief

Hiermee wil de gemeente Delft haar dienstverlening en de toegankelijkheid van documenten voor inwoners en bedrijven verbeteren.

Zelf digitaal raadplegen

In de studiezaal van Archief Delft aan de Oude Delft 169 staan twee computers waarop u zelf bouwtekeningen, berekeningen en sonderingen/funderingsadviezen van voor 1 oktober 2010 kunt raadplegen. De documenten zijn op adres en huisnummer te vinden. Het digitaal bekijken van het bouwarchief bij
Archief Delft, gebeurt op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met Archief Delft via 015 260 23 58 of archief@delft.nl. Wilt u vooraf weten of de documenten van het adres dat u zoekt, digitaal te bekijken zijn bij Archief Delft, dan kunt u dat ook vooraf vragen bij Archief Delft via het
bovendgenoemde mailadres. Bouwvergunningen en bijlagen van na 1 oktober 2010 zijn op afspraak in te zien bij het KCC aan de Phoenixstraat 16.

Mondelinge toelichting

Klanten die vragen hebben en een nadere uitleg willen over de gegevens, kunnen via het contactformulier of de selfservice-automaat in het KCC aan de Phoenixstraat 16, een afspraak maken voor een mondelinge toelichting.

Eigen gebruik

Wilt u een kopie van de documenten voor eigen gebruik, dan kunnen de digitale bestanden zelf op een USB-stick van de gemeente worden opgeslagen. U kunt ook een foto maken van het beeldscherm met eigen camera. In verband met beveiliging is het niet toegestaan om een eigen nieuwe USB-stick en
/of een reeds gebruikte USB-stick te gebruiken. Bij een eventueel volgend bezoek moet dan opnieuw een stick van de gemeente worden gekocht voor het opslaan van digitale bestanden.

Tarieven

Het zelf raadplegen van de bestanden bij Archief Delft is gratis. Voor het laten maken van kopieen en reproducties vraagt Archief Delft tarieven die jaarlijks door de gemeente worden vastgesteld. Deze zijn te vinden op www.archief-delft.nl/bezoekersinformatie/tarievenenvoorwaarden

De USB-stick van de gemeente is bij Archief Delft te verkrijgen voor 5 euro. Het plaatsen van tekeningen op de USB-stick kost 10 euro per adres ongeacht het aantal tekeningen. De kosten voor het inzien van bouwtekeningen bij het KCC bedragen 38,15 euro per half uur.