Nieuwjaarstoespraak


06-01-2016 Afgelopen maandag, 4 januari, vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stede Broec plaats in het Het Postkantoor in Bovenkarspel. Locoburgemeester Slagter blikt in zijn nieuwjaarstoespraak terug naar 2015.
Hij neemt de komende twee maanden de taken waar van burgemeester Goldschmeding die tijdelijk afwezig is in verband met de gezondheidstoestand van haar echtgenoot.

Samenwerken

In zijn toespraak gaf locoburgemeester Slagter aan dat het samenwerken in Stede Broec belangrijk is. "Door samenwerken kunnen we veel bereiken. Ongeacht of de die samenwerking groot of klein is. Gezamenlijk komen wij tot het beste resultaat."
Als voorbeeld noemt hij de ambtelijke fusie met Enkhuizen en Drechterland in 2015, de samenwerking binnen Stede Broecse verenigingen en de goede politieke verhoudingen binnen het college en de gemeenteraad.

Vooruitblik

Ook in 2016 is samenwerken een belangrijk thema. Voor onderwerpen als de sociale woningbouw, ontwikkeling van het winkelcentrum en de uitvoering van zorgtaken heeft Stede Broec ook anderen nodig. Locoburgemeester Slagter: "we gaan dit samen oppakken met inwoners en organisaties zoals de
woningcorporatie, bouwbedrijven, ondernemers, WerkSaam en zorginstellingen."

Nieuwjaarswens

De locoburgemeester wenst u allen een gezond en gelukkig nieuw jaar. "Als we samen de schouders er onder zetten wordt het een mooi 2016."

Nieuwjaarstoespraak 2016

2016_Nieuwjaarstoespraak_locoburgemeester_Slagter.pdf
74 kB