Wel of niet gestrooid, hoe zit het?


Sneeuwschuiver in de winter.

In verband met de weersomstandigheden is de gemeente Leeuwarden vanaf maandagavond preventief gaan strooien. Dinsdag en woensdag is de situatie door ijzel verslechterd. Daarom wordt er op woensdag 6 januari continu gestrooid op de vastgestelde strooiroute (wegen en fietspaden).

Strooien

Er wordt gestrooid door 8 grote strooiers en 10 kleine units (sproeien en borstelen) op de openbare weg. Daarnaast strooien medewerkers van de buitendienst extra handmatig op een aantal zeer gladde punten van de strooiroutes.

Waar wordt er gestrooid?

Van de wegen in de gemeente Leeuwarden worden de hoofdroutes gestrooid naar het ziekenhuis, de hulpverleningsinstanties, NS- en busstation en de begraafplaatsen. Daarnaast ook de wegen van en naar de dorpen, de busroutes, alle hoofd- en doorgaande wegen, een groot deel van het centrumgebied,
de wijkontsluitingswegen en de wegen op de bedrijventerreinen. Van de fietsroutes worden de hoofdroutes gestrooid.

Oppassen

Over het algemeen zijn inmiddels de (hoofd)wegen en (hoofd) fietspaden redelijk tot goed te berijden. Door de verschillende regenbuien wordt het echter steeds opnieuw spiegelglad.
Het blijft wel oppassen! Een overzicht van de vastgestelde strooiroutes kunt u hier vinden.

Wie is waar verantwoordelijk voor?

De gemeente Leeuwarden heeft de uitvoering van de gladheidsbestrijding uitbesteed aan Omrin. Zij werken in opdracht van de gemeente Leeuwarden met man en macht om wegen en fietspaden begaanbaar te maken en te houden . Voor de stoepen en toegangen geldt dat verwacht wordt dat de aanliggende
bewoner of het bedrijf daar zelf in voorziet.

Meer weten over de gladheidbestrijding?

Kijk voor meer informatie en de meest gestelde vragen op gladheidsbestrijding.