Koningin Maxima bij uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2016

Nieuwsbericht | 26-11-2015 | 12:04

Hare Majesteit Koningin Maxima is woensdagmiddag 6 januari 2016 aanwezig bij de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 in de Keukenhof in Lisse. Het is de 30e keer dat de prijs wordt uitgereikt. De bijeenkomst staat in het teken van `Future proof Ondernemen'.

De prijs, uitgereikt door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs, is ingesteld om bekendheid te geven aan de sector, belangstelling te wekken voor de positieve ontwikkelingen in de tuinbouwsector en om innovatief en duurzaam ondernemerschap te stimuleren. In de stichting zijn de belangrijkste tuinbouworganisaties vertegenwoordigd. Voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn vier bedrijven genomineerd. De bedrijven kenmerken zich volgens de stichting door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De winnaar is een jaar lang de ambassadeur van de tuinbouw.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking worden de jaarcijfers van de sector gepresenteerd en spreekt Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij, over zijn familiebedrijf en filosofie over duurzaam ondernemen. Daarna blikt de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015, Florensis, terug op zijn jaar als winnaar. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

RVD, nr. 377